Avantaje si dezavantaje ale folosirii unui cuptor cu microunde pentru incalzirea alimentelor

Cuptoarele cu microunde sunt aparate electrocasnice extrem de versatile. Acestea pot fi utilizate pentru a gati, dezgheta si reincalzi alimentele si bauturile. Cuptoarele cu microunde folosesc unde electromagnetice de inalta frecventa, care cauzeaza moleculele de lichid prezente in mod natural in limente sa vibreze. Aceasta „frecare” a moleculelor genereaza caldura, incalzind si gatind mancarea. Practic, […]

Chiftelute de post

In general, atunci cand avem pofta de chiftele de post, cel mai complicat este sa obtinem consistenta perfecta, astfel incat sa nu se imprastie in momentul gatirii. Daca alegem sa le preparam la cuptor, lucrurile devin putin mai simple, insa la prajire, apare riscul sa se imprastie in tigaie, in lipsa oului. Astfel, este foarte […]

O metoda naturala de curatare a cuptorului cu microunde

Cat de sanatoasa este mancarea preparata la cuptorul cu microunde este o chestiune discutabila. Totusi, este cert ca este comod si usor de folosit pentru a incalzi rapid mancarea, pentru prepararea floricelelor de porumb sau chiar pentru a topi ciocolata. Problemele apar atunci cand uitam sa asezam un capac peste mancarea din acest cuptor, iar […]

Deserturi rapide

Cu totii suntem mai mult sau mai putin gurmanzi si ne place sa mancam bine, preparate care mai de care mai apetisante. Faptul ca la un moment dat suntem nevoiti sa o lasam mai moale este o alta poveste. Chiar si asa, cu ocazia zilelor speciale, precum onomasticile, atunci cand invitam rude sau prieteni la […]